Podul metalic Eiffel din orașul Ungheni, ce datează cu 1877 și construit după proiectul celebrului inginer francez Gustave Eiffel, ar putea fi reabilitat.

Potențialele soluții pentru reabilitarea Podului Eiffel și a Parcului Francez au fost discutate, la Ungheni, de ministrul Infrastructurii, Andre Spînu, președintele raionului Dionisie Ternovschi și primarul de Ungheni, Vitalie Vrabie.

Ambele obiective au potențialul de a pune Ungheniul pe harta turistică a țării noastre, susține ministrul Spînu.

Părțile au discutat și despre proiectele implementat sau în derulare.

Astfel, cu suportul UE a fost eficientizat energetic liceul Mihai Eminescu, au fost îmbunătățite serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare de care se bucură peste 32 de mii de oameni.

În acest an, au început alte două proiecte de revitalizare urbană: va fi reabilitată o porțiune de drum pe străzile Ștefan cel Mare și Unghiului și reabilitat parțial podul peste calea ferată spre Dănuțeni. Valoarea proiectului este de 16,25 milioane de lei, 86,5%. Al doilea proiect constă în dezvoltarea transportului în oraș: vor fi achiziționate microbuze/autobuze pentru transportul public, în valoare de peste 25 mil. de lei.