Luna aprilie a fost marcată de o serie de ateliere de jurnalism comunitar în satul Maramonovca, raionul Drochia. Evenimentele, organizate de A.O. „Centrul de Dezvoltare Durabilă și Inovare Civică” cu sprijinul Fundației Est-Europene din resursele alocate de Suedia, au reunit tineri dornici să-și consolideze abilitățile de comunicare și gândire critică în contextul elaborării și consumului de produse media.

Sub umbrela proiectului „Școala de Jurnalism Comunitar”, participanții au avut ocazia să exploreze diverse tehnici și strategii de comunicare, învățând cum să reflecteze prin intermediul mijloacelor media realitățile din jurul lor, atât aspectele pozitive, cât și provocările cu care se confruntă comunitatea. Exercițiile practice și discuțiile interactive au facilitat exprimarea opiniilor și ideilor într-un mod coerent și persuasiv, contribuind la cultivarea unei culturi a jurnalismului comunitar și la încurajarea implicării civice a tinerilor.

Inițiativa „Școala de Jurnalism Comunitar” reprezintă un pas important în direcția promovării participării active a tinerilor la viața socială și civică. Dezvoltarea unor comunități informate și implicate este esențială pentru o societate democratică prosperă.

Dumitru Svinarciuc,
jurnalist comunitar din s. Maramonovca