Alături de copii din 80 de țări, Ruxi Gîlcă, o fetiță de 11 ani din Chișinău, a prezentat o alertă meteo din viitor, avertizând oamenii că transformările climatice ar putea avea urmări și mai distructive, dacă oamenii nu vom ști să asculte de recomandările oamenilor de știință.

„Mai avem timp pentru a schimba prognoza meteo”, spune Ruxi într-un spot video.

„Vă amintiți cum, în copilărie, făceați oameni de zăpadă cu părinții? Noi nu vom avea parte de asemenea bucurii”, este mesajul transmis de Ruxi Gîlcă în mesajul video, parte a campaniei globale „Weather Kids”.

Campania este desfășurată de PNUD cu sprijinul Organizației Meteorologice Mondiale, în efortul de a crește conștientizarea impactului negativ al schimbărilor climatice și de a mobiliza oamenii din întreaga lume pentru a întreprinde acțiuni climatice semnificative, spre binele generațiilor viitoare.

Alerta meteo din anul 2050 prezentată de Ruxi mai arată că prognozele climatice vor fi sumbre, dacă adulții nu vor lua acum măsuri urgente. „Secetele extreme vor distruge culturile de grâu, iar dezastrele naturale vor costa contribuabilii din întreaga lume aproape 6 trilioane de dolari”, spune Ruxi în mesaj.