Antreprenorii din sudul țării și alte persoane interesate de business și inovație au participat la o nouă ediție a evenimentului Business Breakfast, organizat, recent, la Cahul.

Invitatul special al evenimentului a fost Dumitru Lefter, director al Centrului de mediere din cadrul Camerei de Comerț și Industrie, care a vorbit despre medierea în afaceri.

Medierea în afaceri este un proces prin care părțile implicate într-un conflict sau într-o dispută încearcă să ajungă la o soluție pe cale amiabilă, cu ajutorul unui mediator neutru și imparțial. Acesta facilitează comunicarea și negocierile dintre părți, încercând să găsească soluții acceptabile pentru ambele tabere.

În cadrul evenimentului, Dumitru Lefter a explicat de ce medierea în afaceri este atât de importantă, care sunt avantajele oferite de mediere și ce provocări pot întâmpina persoanele implicate în acest proces.

Participanții au menționat că sunt pregătiți să aplice în practică principiile medierii pentru a gestiona mai eficient conflictele și pentru a-și dezvolta afacerile într-un mod mai constructiv.

În cadrul evenimentului, antreprenorii au avut ocazia să interacționeze și să-și împărtășească ideile cu alți participanți.

Business Breakfast este un eveniment de networking pentru comunitatea de antreprenori din regiunea Cahul, organizat de Fundația Inotek și EU4Moldova: Startup City Cahul. Proiectul este implementat cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.