Premierul Dorin Recean a anunțat pe pagina sa de Facebook despre schimbarea ministrului Mediului. Iordanca-Rodica Iordanov a fost schimbată cu Sergiu Lazarencu (deputat PAS).

Anunțul lui Recean a fost făcut pe Facebook peste câteva ore de la ședința Guvernului, dar și după ce a susținut o conferință de presă.

„În perioada următoare, este esențial ca proiectele importante de mediu să prindă un ritm accelerat”, a notat prim-ministrul.

Iordanca-Rodica Iordanov o scris pe pagina sa de Facebook că decizia de a se retrage din Guvern a fost luată de ea pentru a se concentra „pe proiectele de viitor care îmi sunt aproape de inimă.” Ea a adăugat că retragerea sa din funcția de ministru „nu înseamnă un adio, ci un nou început.”

Sergiu Lazarencu, absolvent al Academiei de Studii Economice, a fost ales deputat din partea PAS în 2021. Anterior, a fost viceprimar al comunei Stăuceni, o suburbie a Chișinăului. Iordanca-Rodica Iordanov a exercitată funcția de ministrul al Mediului din noiembrie 2022.

Demisia este comentată în contradictoriu pe rețelele sociale. Cunoscutul ecologist Ilya Tronbițki susține că demiterea lui Iordanov că PAS nu va găsi un asemenea „ministru calitativ.” Este o lovitură fără precedent, consideră Trombițki, dată perspectivei integrării europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.