Banca Europeană de Investiții (BEI) și Moldova au semnat un nou acord de cooperare pentru acordarea de asistență tehnică, care să transforme o realitate un coridor rutier sigur ce ar face o conexiune între România, Moldova și Ucraina.

Acordul urmează să fie pus în aplicare în cadrul mecanismului gestionat de JASPERS, prin intermediul Facilității „Investiții în Conectivitate pentru Țările Parteneriatului Estic” (EPIC), finanțată de Uniunea Europeană.

Pentru o desfășurare graduală a lucrărilor, pachetul de asistență tehnică constă în realizarea în perioada imediat următoare a unor studii de fezabilitate cu scopul de a prioritiza secțiunile de drumuri de-a lungul coridorului Ungheni-Chișinău-Odesa.

Pentru fiecare secțiune, studiile vor identifica opțiuni de îmbunătățire a capacității, a calității serviciilor și a siguranței rutiere, precum și soluții pentru reducerea expunerii locuitorilor din apropiere la zgomot și poluare, prin mutarea fluxurilor de tranzit în afara zonelor rezidențiale.

Un comunicat al Delegației UE în R. Moldova, după finalizarea lucrărilor, coridorul rutier Ungheni-Chișinău-Odesa ar urma să devină o verigă cheie a rețelei transeuropene de transport extinse, având drept scop transformarea principiilor liberei circulații a persoanelor și mărfurilor în fapte concrete și practice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.