Podcastul video are genericul „Tineri încrezuți în prezent și viitor” și este realizat de o echipă de tineri din orașul Florești cu vârstele cuprinse între 15 și 17 ani.

Realizarea acestui produs informațional se vrea ca și o contribuție la mișcarea culturală și socială din raion. Tinerii antrenați în realizarea podcastului și-au unit eforturile pentru a da voce comunității lor și pentru a aduce în prim-plan povești autentice și captivante; pentru a aduce la microfon voci autentice locale.

Unul dintre tinerii implicați în proiect este Vadim Cușnir.

„Am reușit deja să filmăm deja trei ediții ale podcastului cu invitați din diverse medii și vârste. În procesul de realizare a podcastului obținem abilități de comunicare, dar de lucru de editare video. Autorii fac cunoștință cu persoane interesante care împărtășesc istorii captivante”, povestește Vadim.

Produsele realizate de tineri pot fi găsite pe pagina de Facebook a Centrului Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă din Florești.

În una din edițiile podcsatului, Sofia Țîbuleac, o tânăr lideră locală, își împărtășește, într-o discuție cu Anastasia Comerzan, experiența și povestește cum reușește să facă față provocărilor.

O altă protagonistă a podcastului este Zinaida Mandalac, o voluntară-pensionară, fostă consilieră raională, care „molipsește” tinerii cu optimismul său.

Este de menționat că echipa care realizează podcastul a fost instruită în cadrul șase ateliere de jurnalism comunitar și alte instruiri despre crearea conținutului media.

Podcastul este realizat în cadrul proiectului „Jurnalism Comunitar: Tineri în mișcare pentru schimbări pozitive” cu suportul  Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia în cadrul Programului „Cetățeni activi, comunități prospere”.

Alexandrina Gangan,
corespondentă comunitară în r. Florești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.