Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și autorități locale din raionul Glodeni au inițiat, la Bălți, elaborarea cererii complete de finanțare pentru implementarea unui proiect de extindere a sistemului regional de aprovizionare cu apă și sanitație în satele Clococenii Vechi, Cajba, Dușmani, Hâjdieni, Fundurii Noi și în orașul Glodeni.

Viitorul proiect prevede crearea accesului la apă potabilă pentru circa 17.250 de cetățeni, 18 instituții publice și 36 de agenți economici din șase localități din raionul Glodeni.

Se preconizează construcția unei rețele de apeduct magistral cu o lungime de 22 km. Proiectul mai are în vedere crearea unui serviciu public regional durabil de asigurare cu apă și sanitație pentru deservirea raionului Glodeni.

Dosarul proiectului „Extinderea serviciilor publice locale de asigurare cu apă în raionul Glodeni” a fost depus la Concursul (apel pe listă) pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare regională cu surse financiare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Viitorul proiect e conceput drept o continuitate a proiectului „Construcția sistemelor de alimentare cu apă în zece localități din lunca râului Prut, raionul Glodeni. Etapa I – comuna Cuhnești și comuna Balatina”, care a fost implementat între 2020 și 2021. În prima etapă au fost efectuate lucrări de construcție-montaj a stației de pompare a apei din râul Prut din satul Bisericani, a apeductului magistral Prut-Balatina (9,36 km), a stației de tratare a apei din Balatina (50 m3/h) și a aducției de la stația de tratare a apei până în satele Cuhnești și Balatina (10,71 km).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.