Programul „Tekwill în Fiecare Școală”, implementat în instituțiile de învățământ general din R. Moldova, a fost distins cu o mențiune onorabilă în cadrul Galei de premiere „Future of Government” la categoria „Digital Advocates of the Year”.

Programul de la Chișinău a fost plasat în lista cu trei proiecte apreciate la nivel mondial, într-o competiție acerbă în care au concurat 118 proiecte din întreaga lume.

Mențiunea „Digital Advocates of the Year” atestă angajamentul Programului în transformarea digitală a educației din R. Moldova prin dezvoltarea de conținut digital interactiv, dar și dotarea școlilor cu spații moderne și dispozitive tehnice de ultimă generație.

Programul „Tekwill în Fiecare Școală” își propune să ofere elevilor din R. Moldova oportunități semnificative de dezvoltare și valorificare a potențialului lor. Din 2020 până în prezent, 78 600 de elevi din Moldova au urmat cursurile opționale, disponibile în cele patru module de studii: inteligență artificială, dezvoltare software, industria creativă, leadership antreprenorial. Cursurile sunt disponibile pe o platformă de eLearning, au un conținut interactiv și pot fi studiate individual sau ghidate de un profesor.

În prezent, unul din șase elevi din Moldova studiază cel puțin unul din cursurile marca „Tekwill în Fiecare Școală”.

Programul este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) sub egida Tekwill, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al și cu sprijinul partenerilor internaționali pentru dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.