Locatarii a peste 450 de apartamente din patru blocuri amplasate în Chișinău se vor bucura de un confort termic sporit, dar și de economii semnificative în urma modernizării aduse sistemului de încălzire și distribuție a apei calde menajere.

Pentru proiectul pilot au fost selectate prin concurs patru asociații de locatari, care gestionează imobile situate pe: str. Bulgară, Dacia, Hîncești și Mircea cel Bătrân din Capitală. Reabilitarea termică a acestor blocuri a fost posibilă în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.

Costul total al investițiilor în cele patru blocuri a depășit un milion de euro, sumă care a fost folosită pentru schimbarea sistemului de distribuție a agentului termic de la orizontală la verticală, instalarea de Puncte Termice Individuale (PTI) noi și modernizarea sistemului individual de încălzire în apartamente.

Contribuția locatarilor a fost de 20% din costul lucrărilor.

Proprietarii de apartamente vor putea ajusta nivelul de confort termic în fiecare odaie și vor avea instant apă caldă menajeră, la temperatura dorită, iar plata o vor face  în baza indicațiilor contorului individual atât la energia termică, cât și la apa caldă menajeră consumată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.