Este vorba de Sofia Țîbuleac, o adolescență ce studiază la Liceul „Ion Creangă” din Florești. La ai săi 16 ani, a reușit să se impună în comunitatea școlară și a tinerilor din localitate prin calitățile sale creative, cele de lider și dorința de a schimba lucrurile.

Povestea ei este una care inspiră tinerii de la Florești, fiind și un model de la care poți învăța cum muncind pot fi obținute succese. La 13 ani, Sofia a devenit membru al Consiliului Local al Tinerilor din Florești și a avansat de la an la an, astfel ca acum să conducă cu acest Consiliu. În afară de asta, ea este membru al Asociației Internaționale a Tinerilor și membru al Asociației BETA Moldova.

Probabil nu există activități școlare și extrașcolare în care să nu se implice și să participe Sofia. A studiat vioara la Liceul de Arte „Nicolae Sulac” din Florești, iar asta i-a întărit convingerea că poate reuși multe dacă perseverează și își pune scopuri, spune ea.

Sofia povestește că mama sa a fost cea care a încurajat-o și a susținut-o mereu în tot ceea ce face și că ea este, adesea, factorul mobilizator.

Acum, Sofia reușește și combine studiile, voluntariatul și activitățile din Consiliul Consiliului Local al Tinerilor. Practic, nu are timp personal, iar puținele clipe libere se străduie să le petreacă alături de familie și prieteni.

Diplomele și mențiunile la diverse concursuri și activități naționale și internaționale sunt dovada multiplelor competențe pe care le are, inclusiv în domeniul voluntariatului, de formator în domeniul drepturilor omului ș.a.

Sofia Țîbuleac povestește că nu ar fi crezut vreodată că dintr-o fetiță sfioasă și plină de neîncredere a putut să devină ceea ce este acum.

„Am traversat mai multe perioade dificile, inclusiv bullying-ul în școală pentru modul meu diferit de a fi. Timpul însă m-a învățat că trebuie să-mi ascult inima și să fac cum cred că e mai bine”, mărturisește Sofia.

Anastasia Carabanov, membră a Asociației BETA Moldova, spune despre Sofia, că deși o cunoaște de puțin timp, aceasta i-a devenit o persoană de încredere și mereu „încărcată” cu energie pozitivă.

„Apreciez capacitățile și calitățile ei de a schimba totul în bine”, spune Anastasia.

Prin capacitatea de a îmbina firea poetică cu cele de observare lucidă a realității, Sofia Țîbuleac a reușit să câștige inimile tinerilor și să se impună ca o voce importantă în orașul său natal Florești.

Alexandrina Gangan,
corespondentă comunitară în raionul Florești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.