Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Compania „Vladmih Company” și Primăria orașului Sângerei au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, etapa a doua.

Finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), proiectul, în valoare de peste 16,5 mil. de lei, își propune realizarea mai multor lucrări de amenajare și dezvoltare a infrastructurii locale.

În cel mult nouă luni, compania va reconstrui și amenaja curțile blocurilor locative din strada Independenței, nr. 73 și nr. 75; va reconstrui calea pietonală și stațiile de așteptare pe segmentul străzilor Alexandru Plămădeală – Nicolae Testemițanu. De asemenea, va fi amenajat spațiul de recreere pentru copii și terenul sportiv din strada Alexandru Plămădeală. Un alt spațiu de odihnă pentru copii și calea pietonală vor fi amenajate pe strada Vlad Ioviță.

Proiectul prevede amenajarea unui scuar, a unui skatepark și a unei parcări auto în perimetrul străzii Mihail Frunze – stradela Aleksandr Pușkin. Un drum din beton asfaltic va fi construit pe segmentul străzilor Mihail Frunze – Taras Șevcenko.

Contribuția Primăriei orașului Sângerei în acest proiect este de 10% din valoarea contractului.

În 2022, în orașul Sîngerei a mai fost implementat un proiect de revitalizare urbană în valoare de 15,6 mil. lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.