Consiliul Local al Tinerilor (CLT) din Florești promovează activismul civic al tinerilor și promovează inițiativele de bune practici din localitățile raionul Florești.

Tinerii implicați în activitățile CLT, inclusiv în evenimentul „Ziua Faptelor Bune”. De regulă, tinerii participă la acțiuni de salubrizare a spațiilor verzi din localitățile raionului, colectează produse alimentare pentru „cei mai triști ca noi”.

CLT stabilește parteneriate strânse cu autoritățile locale și alte proiecte de tineret, în special proiectele care vizează motivarea tinerilor NEET.

Activitățile comunitare pentru tineri sunt promovate prin clubul „Healthy Minds for Youth”, creat printr-un program de inovare socială care susține implicarea tinerilor în domeniul economic prin intermediul antreprenoriatului social, susținut de UNICEF și Ministerul Educației și Cercetării.

În ce alte activități se implică CLT Florești

Consiliul Local al Tinerilor din Florești are colaborări cu alte organizații de tineret și instituții educaționale în vederea realizării programelor de instruire diversificate: de la producerea podcasturilor până la dezvoltarea abilităților de gestionare a emoțiilor.

CLT este format din două departamente: „Proiecte pentru tineri” și „PR și Comunicare”. Centrul are 42 de membri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Vicepreședintele departamentului „PR și Comunicare”, Dumitru Pălăduță, spune că, prin activitatea de voluntariat, el și alți tineri implicați își propun să contribuie la schimbarea în bine a societății, promovând bunele practici și valorile civice.

Consiliul Raional Tinerilor din Florești este o structură de reprezentare, consultare şi de împuternicire a tinerilor care asigură implicarea activă a acestora atât în dezvoltarea comunitară cât și în procesul decizional la nivel local.

 Anastasia Comerzan,
Corespondentă comunitară în raionul Florești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.