sâmbătă, februarie 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ziua Internațională a Cititului Împreună celebrată la Chișinău cu benzi desenate

Acasă Articole Altele Ziua Internațională a Cititului Împreună celebrată la Chișinău cu benzi desenate

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chișinău a găzduit astăzi o serie de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună (ZICI), cunoscută și sub denumirea de Ziua Mondială a Citirii cu Voce Tare.

Ediția din acest an s-a axat pe tema „Cum citim benzi desenate”, având ca scop celebrarea puterii cuvintelor și a oportunităților oferite de acest gen de lectură.

Mariana Harjevschi, directoarea bibliotecii, a declarat pentru agenție: „Suntem bucuroși să marcăm din nou această zi importantă, care ne reunește pentru a aprecia bucuria lecturii și a descoperi noi modalități de a ne exprima prin intermediul benzilor desenate.”

Unul dintre punctele forte ale programului a fost o întâlnire cu ilustratorul și designer-ul grafic Octavian Curoșu, autor cu o vastă experiență în domeniul benzilor desenate. În cadrul evenimentului, Curoșu a împărtășit cu publicul sfaturi despre crearea și interpretarea benzilor desenate, inspirând audiența să exploreze această formă de artă și storytelling.

Pe lângă întâlnirea cu autorul, programul a inclus o serie de activități dedicate promovării și lecturării benzilor desenate în rețeaua de biblioteci a Bibliotecii Municipale. Au fost organizate ateliere de creație, expoziții de benzi desenate și sesiuni de lectură publică, menite să atragă publicul de toate vârstele către această formă de lectură captivantă.

Proiectul World Read Aloud Day a fost inițiat de LitWorld în anul 2010, iar în Republica Moldova este celebrat din 2018. De-a lungul timpului, mișcarea a crescut semnificativ, ajungând să fie celebrată în peste 170 de țări și reunind milioane de cititori, scriitori și ascultători din diverse comunități. ZICI are ca scop promovarea lecturii și a alfabetizării la nivel global, demonstrând puterea transformatoare a cuvintelor și a poveștilor.

Ediția din acest an a ZICI la Chișinău a demonstrat încă o dată interesul crescut pentru benzi desenate și a consolidat rolul bibliotecilor ca spații de promovare a culturii lecturii și a creativității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -