marți, iulie 23, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Platforma Anticorupție a Republicii Moldova lansată oficial

Acasă Articole Corupţie, abuzuri administrative Platforma Anticorupție a Republicii Moldova lansată oficial

Ministerul Justiției a oficializat Platforma Anticorupție, un organ consultativ menit să eficientizeze coordonarea politicilor anticorupție și colaborarea interinstituțională în acest domeniu.

Ședința inaugurală a Platformei a fost prezidată de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și a avut loc cu participarea prim-ministrului Dorin Recean, precum și a reprezentanților instituțiilor anticorupție din țară.

Premierul Recean a subliniat importanța Platformei ca instrument de facilitare a dialogului și identificare de soluții concrete în lupta cu corupția.

„Lupta împotriva corupției se înscrie atât în lista angajamentelor noastre față de Uniunea Europeană, cât și în prioritățile de bază ale Guvernului”, a declarat premierul.

Ministrul Justiției a menționat că Platforma va fi utilizată pentru a examina problemele majore din domeniul anticorupție, a discuta proiecte de acte normative și a corela eforturile pentru implementarea recomandărilor europene.

„Ne propunem ca Platforma să devină un instrument eficient de coordonare a politicilor anticorupție și să contribuie la consolidarea integrității în Republica Moldova”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Discuțiile din cadrul primei ședințe s-au axat pe proiectul Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea Platformei Anticorupție.

S-a propus includerea în calitate de membru a unui reprezentant al Curții Supreme de Justiție, având în vedere rolul acesteia în unificarea practicii judiciare.

Platforma Anticorupție este un pas important în consolidarea eforturilor de combatere a corupției în Republica Moldova. Se așteaptă ca aceasta să contribuie la îmbunătățirea coordonării interinstituționale, la elaborarea de politici anticorupție eficiente și la implementarea standardelor europene în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -