Locuitorii comunei Dărcăuți, raionul Soroca, se bucură de acces la apă potabilă, după finalizarea proiectului de construcție a sistemelor interne de aprovizionare cu apă. Proiectul a fost realizat în cadrul Programului „Satul European”, o inițiativă guvernamentală care are ca scop îmbunătățirea calității vieții în mediul rural.

Inițiativa a beneficiat de o investiție de peste nouă milioane de lei (450 de mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Prin implementarea proiectului, au fost construiți peste 17 kilometri de sistem de apeduct. De asemenea, au fost realizate 406 conectări individuale, asigurându-se astfel că atât gospodăriile rezidențiale, cât și agenții economici și instituțiile publice din comună, beneficiază de apă potabilă.

Astfel, circa 1200 de locuitori, precum și șase instituții publice, au acum acces la apă potabilă.

„Acest proiect este o realizare importantă pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul comunei Dărcăuți, Ion Țurcanu. „Acum, locuitorii noștri au acces la o sursă sigură de apă potabilă, ceea ce va contribui la îmbunătățirea stării lor de sănătate și a calității vieții.”

Programul „Satul European” a fost lansat în anul 2017 cu scopul de a finanța proiecte de infrastructură socială și economică în localitățile rurale din Moldova. Programul are un buget total de 1 miliard de euro, dintre care 600 de milioane de euro sunt oferiți de Uniunea Europeană.

„Până în prezent, în 64 de localități din țară au fost construite sisteme de apeduct și canalizare prin intermediul Programului „Satul European”, a declarat directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, Ion Bălan. „Pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, au fost aprobate 155 de proiecte dintr-un total de 497. Dintre acestea, 279 au fost deja finalizate. Termenul de realizare a tuturor proiectelor s-a prelungit până la sfârșitul lunii iunie curent.”

Programul „Satul European” a contribuit semnificativ la îmbunătățirea calității vieții în mediul rural din Moldova. Prin implementarea proiectelor finanțate de program, locuitorii satelor au acces la o infrastructură modernă și la servicii de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.