De Ziua Culturii, peste 30 de artiști, regizori, actori și compozitori s-au ales cu titluri onorifice prin decret prezidențial

0
foto: ea.md

Președinta Maia Sandu, a conferit, prin decret prezidențial, cinci titluri de „Artist al Poporului”, 14 de „Maestru în Artă” și 12 de „Artist Emerit” umor oamenilor de cultură din R. Moldova.

Distincțiile au fost acordate cu prilejul Zilei Naționale a Culturii pentru „activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție substanțială la promovarea valorilor spirituale ale neamului, succese  remarcabile în activitatea de creaţie, înaltă măiestrie profesională”.

Printre cele cinci persoane care s-au învrednicit de titlul de „Artist al poporului” se numără compozitorul și interpretul Vali Boghean. Printre cei cu titlul de „Maestru în artă” se numără interpreții Critofor Aldea-Teodorovici, Cătălin Josan și Pașa Parfeni, iar printre cei cu titlul de „Artist emerit” – actorul Dan Melnic, actor la Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău, acordeonistul Gheorghe Roșca și Cristina Rusu, artistă de balet la Teatrul „Maria Bieșu”.

Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” a fost distins cu titlul onorific „Colectiv Artistic Emerit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.