Primul atelier pentru Ofițerii ucraineni de prietenie a fost organizat recent de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) în cadrul inițiativei „Primarii pentru creștere economică” implementată de PNUD Moldova. Aceasta este finanțată de Uniunea Europeană.

Inițiativa își propune de avea la nivel local o persoană responsabilă de oferirea ajutorului refugiaților ucraineni și de sprijin a comunității gazdă. Funcția se numește Ofițer ucrainean de prietenie.

Testarea are loc în 14 localități țintă a inițiativei: Bălți, Cahul, Călărași, Cărpineni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Copceac, Dondușeni, Drochia, Palanca, Selemet, Strășeni, Telenești și Ungheni, precizează calm.md.

Ofițerii ucraineni de prietenie, în rolul lor important de a sprijini refugiații și de a contribui la coeziunea comunității, au ca obiectiv susținerea standardelor etice, iar comportamentul lor, atât în medii profesionale, cât și în interacțiunile cu comunitatea, ar trebui să fie un exemplu de integritate, respect și responsabilitate.

Ofițerii de prieteni ucraineni trebuie să demonstreze sensibilitate față de diferențele culturale, să dea dovadă de empatie, înțelegere și profesionalism. Ei trebuie să fie pro-activi și dedicați atingerii obiectivelor stabilite, contribuind pozitiv la consolidarea echipei și a comunității pe care o deservesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.