Parlamentul a adoptat un proiect de lege ce prevede instituirea sistemului de vot electronic în consiliile locale, raioanele și cele municipale.

Această inițiativă va spori transparența în procesul decizional la nivel local și va eficientiza procedura de vot în cadrul consiliilor locale, raionale și municipale, spun autorii proiectului.

Documentul prevede că fiecărui consilier i se va atribui un mijloc de autentificare în sistemul de vot electronic pentru exprimarea votului asupra deciziilor discutate. Mijloacele pentru votarea electronică se vor utiliza în cadrul ședințelor consiliilor locale pentru verificarea cvorumului, exprimarea votului și totalizarea rezultatelor votării.

Proiectul mai prevede că ședințele consiliilor locale pot fi transmise în direct la posturile publice naționale de radio și televiziune și pe pagina oficială a autorității publice locale.

Proiectul de lege urmează a fi consultat cu reprezentanții autorităților publice locale și cei ai societății civile și, ulterior, propus spre aprobare în lectura a doua.

Inițiativa legislativă a fost avansată de către doi deputați au fracțiunii PAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.