În orașul Ocnița au fost finalizate lucrările de construcție în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Păstrăm trecutul pentru viitor – Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Valoarea proiectului de revitalizare a orașului Ocnița constituie 5,6 mil. lei, alocate din sursele FNDRL. Contribuția Primăriei Ocnița a fost de 10% din suma alocată.

În urma implementării proiectului de revitalizare urbană, la Ocnița a fost creată o zonă de recreere prin amenajarea și repararea zonei istorico-arhitecturale din perimetrul străzilor 50 ani ai Biruinței și Sindicatelor.

La clădirea istorică de pe strada Sindicatelor nr. 1 a fost demontat și reconstruit 520 metri pătrați de acoperiș și au fost montate 5,4 metri cubi de canale de ventilare.

foto: adrnord.md

De asemenea, a fost reabilitat 795 m.p. de drum istoric, a fost construiți 2560 m.p. de trotuar, au fost instalate 1585 m. de borduri la trotuare și 421 m. de borduri la drum, a fost plantată iarbă pe o suprafață de 3780 m.p., au fost instalate 16 urne pentru colectarea gunoiului, 16 felinare stradale și 16 bănci. De asemenea, a fost instalat 120 m de gard metalic decorativ din oțel profilat și 1570 m. de cablu electric.

Lucrările din proiecte au fost executate în perioada iunie 2022-august 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.