Săptămâna trecută, 20 de reprezentanți ai unor organizații ale societății civile (OSC) și administrației publice locale din R. Moldova, au efectuat o vizită de studiu în județele Sibiu și Alba, România, organizată de Asociația „Moștenitorii” din Bălți, în cadrul proiectului „EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană.

Raionul Fălești a fost reprezentat de Victor Cimpoieș, director al Asociației „Cutezătorul”, Ion Jitari, directorul gimnaziului din comuna Făleștii Noi și Natalia Negură, specialist în cadrul Direcției Asistență socială Fălești.

Scopul vizitei a fost studierea bunelor practici în domeniile bunei guvernări, transparenței, bugetării participative și comunicării APL cu cetățenii. În acest context, au fost vizitate o serie de primării din județele Sibiu și Alba, instituții școlare, culturale, pensiuni, muzee, biserici și alte obiective turistice.

În cadrul vizitelor s-au întreținut discuții cu primarii și specialiștii primăriilor din localitățile Rășinari, Sugag, Gina, Sadu din județele Sibiu și Alba, și reprezentanți ale altor instituții menționate.

Sergiu Onofrei,
corespondent comunitar în raionul Fălești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.