Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că de azi, 19 septembrie, începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, pentru circumscripțiile de nivelul al doilea – primari ai mun. Chișinău și Bălți, consilieri în consiliile municipale Chișinău și Bălți și în consiliile raionale.

Pentru aceasta, partidele politice și blocurile electorale vor prezenta consiliilor electorale de circumscripție o serie de acte pentru dosarul de participare.

CEC mai informează că formularele listelor de subscripție pot fi solicitate, la fel, începând cu 19 septembrie de la consiliul electoral al circumscripției electorale în raza teritorială a căreia planifică să candideze candidatul independent.

Lista candidaților la funcția de consilier se întocmește în limba română și se prezintă consiliului electoral atât pe suport de hârtie, cât și în variantă electronică cu respectarea cotei de gen de minimum 40% pentru ambele sexe și conform formulei – minimum 4 candidați de același gen la fiecare 10 locuri.

Graficul de recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților a fost stabilit de fiecare consiliu electoral de circumscripție, iar informația dată poate fi găsită pe pagina web oficială a CEC, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”, compartimentul „Organele ierarhic inferioare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.