Unii dintre elevii Gimnaziului „Valeriu Ghereg” satul Pîrjota, raionul Rîșcani, nu au stat cu mâinile în sân vara, ci s-au implicat în activități pentru implementarea unui proiect ce a vizat îmbunătățirea condițiilor pentru practicarea sportului.

Astfel, vestiarul sării de sport a instituției de învățământ a fost renovat și dotat cu cele necesare în cadrul proiectul „Sportul ne unește”.

Pe parcursul implementării proiectului au fost organizate competiții sportive, la care au participat tinerii din localitate.

Proiectul a fost susținut financiar de Fondul pentru Tineri (FPT) Rîșcani și Asociația Părinților și Profesorilor.

„Grupul de inițiativă se implică activ în activități și în diferite proiecte realizate de FPT. Pentru a crea condiții în primul rând pentru ei, apoi pentru generațiile ce urmează să-și urmeze studiile în instituție. Fondul pentru Tineri oferă posibilitate tinerilor să dezvolte și să facă lucruri frumoase în localitatea lor”, spune Ilie Vasilov, mentorul proiectului.

Proiectul a fost realizat de grupul de inițiativă „Sportivii”  în cadrul programului de granturi mici a Fondului pentru Tineri Rîșcani, finanțat de Fundația Est-Europeană din resursele acordate de Suedia. Proiectul a fost confinanțat de Direcția de Învățământ Tineret și Sport Rîșcani, din resursele Consiliul Raional Rîșcani.

Nicoleta Albot,
corespondentă comunitară în r. Rîșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.