„Prin trecerea domniei sale la cele veșnice, țara noastră pierde nu doar un „părinte fondator”, dar şi un veritabil om de stat, care a ştiut să intuiască năzuințele oamenilor într-un moment de răscruce al Istoriei”, a spus președinta Maia Sandu în discursul său rostit la funeraliile primului președinte Mircea Snegur, condus azi pe ultimul drum.

Maia Sandu a spus că „datoria noastră este să continuăm pe drumul deschis de primul nostru Președinte.”

Președinta a mai spus că despre Mircea Snegur că, însuflețit de o sinceră și profundă dragoste de neam, și-a condus țara pe calea suveranității și independenței, pe calea renașterii naționale. Despre primul președinte, Maia Sandu a spus că a fost un vizionar, curajos și patriot, care și-a asumat decizii importante într-un context complicat.

Maia Sandu a mai spus că ultima dată a vorbit cu președintele Snegur, la telefon la 27 august, de Ziua Independenței.

„Știam că se simte mai rău, dar m-am bucurat să-i aud vocea calmă și plină de energie și să simt aceeași preocupare față de soarta țării, aceeași grijă pentru concetățeni”, a spus Maia Sandu.

Președinta a evocat și importanța cărților de memorii, în nouă volume, scrise de Mircea Snegur. „Îi suntem recunoscători primului nostru Preşedinte, domnul Mircea Snegur pentru moștenirea pe care ne-a lăsat-o”, a mai spus președinta.

Primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur, care a decedat în data de 13 septembrie la vârsta de 83 de ani a fost condus pe ultimul drum sâmbătă, 16 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.