Numărul persoanelor deținute în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău a scăzut cu aproximativ 30%, în comparație cu anii trecuți. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul inspectării recente a instituției penitenciare de către ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Scăderea numărului de deținuți se datorează reducerii aplicării arestului preventiv, aplicării legii cu privire la amnistie, dar și transferul deținuților minori la penitenciarul nr. 10-Goian.

Micșorarea numărului de deținuți a permis închiderea anumitor zone mai problematice și relocarea persoanelor, astfel încât să fie respectate, maxim posibil, standardele internaționale pe acest segment.

Penitenciarul nr. 13 din are statutul de izolator de urmărire penală, iar în prezent, în această instituție sunt plasate peste 700 de persoane condamnate sau arestate.

În timpul ce urmează, ministerul Justiției trebuie să prezinte un raport cu privire la măsurile întreprinse în baza recomandărilor experților Comitetului European pentru Prevenirea Torturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.