Oleg Burlacu este candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la fotoliul de edil al Capitalei, iar expertul în drept, Teodor Cârnaț și-a anunțat intenția de a candida.

Acesta a fost prezentat de către liderul formațiunii, Vlad Filat.

Oleg Burlacu este avocat și are experiență în administrația publică locală din România. Acesta a activat în funcții manageriale din Primări Sectorului V a Bucureștiului.

Primăria Chișinăului are nevoie de oameni noi, cu perspectivă, a spus Burlacu. El a mai afirmat că își propune ca în prima jumătate de an de activitate să stabilească indici de performanță.

De asemenea, dr. habilitat în drept Teodor Cârnaț a anunțat că va candida independent la funcția de primar al Chișinăului.

Până acum, și-au anunțat candidații la Primăria Chișinău mai multe formațiuni politice. Vor candida actualul primar Ion Ceban (MEN); Lilian Carp (PAS); Diana Caraman (PCRM); Ion Bulgac (CUB); Victor Chironda (PDA); Ion Purice (PL); Vadim Brînzaniuc (PSDE); Adrian Albu (PSRM); Ion Ștefăniță (Respect Moldova); Mihail Bagas (LOC); Anatol Usatîi (PDCM); Ruslan Codreanu (Puterea Oamenilor); Vasile Costiuc (Democrația Acasă); Tatiana Bordeianu (PACE); Ruslan Verbițchi (PLDM); Mihail Poleanski (Congresul Civic); Vasile Bolea („Renaștere”) și Constantin Butucel (PACE)

Alegerile locale vor avea loc la 5 noiembrie.

Perioada electorală pentru alegerile locale generale a început la 7 august, iar perioada de desemnare și înregistrare a candidaților – la 6 septembrie. Campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 60 de partide și mișcări social-politice au dreptul să participe la alegerile locale.

Scrutinul local din toamnă va costa circa 180.000 mil. de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.