miercuri, noiembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Strategia de Transformare Digitală pentru Republica Moldova a fost aprobată. Care e scopul?

Acasă Articole Antreprenoriat Strategia de Transformare Digitală pentru Republica Moldova a fost aprobată. Care e...

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării din Republica Moldova a făcut un pas hotărât spre un viitor complet digital. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Strategia de Transformare Digitală pentru perioada 2023-2030, cu scopul de a dezvolta un sector al Tehnologiei Informației competitiv și de a crea o economie digitală inovatoare și rezilientă.

În prezent, peste 44% dintre serviciile digitale sunt disponibile pentru antreprenori și 34% pentru cetățeni, însă autoritățile țintesc ca până la sfârșitul anului viitor să ofere 75% dintre serviciile pentru antreprenori în format digital. Obiectivul final este crearea unui viitor complet digital, în care toate serviciile să fie disponibile electronic.

Mihai Lupașcu, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat: „Interacțiunea cetățenilor cu statul trebuie să fie complet digitală, iar acest lucru va fi posibil odată cu lansarea aplicației mobile EVO, la care lucrăm în acest moment. Această aplicație va permite fiecărui cetățean o identitate digitală și să interacționeze simplu și comod cu serviciile publice prestate de stat.”

Într-un efort de a simplifica conexiunea dintre stat și cetățeni, autoritățile vor lansa o aplicație mobilă care va include acte de identitate precum buletinul de identitate, permisul de conducere și pașaportul. Aceste acte digitale vor fi echivalate cu cele clasice pe teritoriul Republicii Moldova, eliminând necesitatea de a purta acte în format hârtie.

Prin implementarea Strategiei de Transformare Digitală, Republica Moldova intenționează să consolideze imaginea sa ca națiune digitală și să ofere servicii mai eficiente și accesibile cetățenilor și antreprenorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -