40 proiecte investiționale sunt deja în derulare datorită programului Programului guvernamental „373”. Suma împrumuturilor este de 100 de mil. de lei, iar proiectele investiționale au o valoare cumulată de 140 de mil. de lei.

În prezent, companii din mai multe regiuni ale Moldovei, cum ar fi Chișinău, Găgăuzia, precum și localitățile Ialoveni, Taraclia, Ștefan Vodă, Rîșcani, Cimișlia și Ungheni, au beneficiat de avantajele creditelor oferite, potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Respectivele întreprinderi activează în sectoare precum agricultură, industria prelucrătoare, transport, servicii de cazare și restaurante, sănătate și asistență socială. Acest efort sprijină antreprenorii atât din zonele rurale, cât și din mediul urban, contribuind astfel la dezvoltarea economică și promovarea creșterii în toate sectoarele cheie ale economiei.

Programul de credite „373” oferă rate de dobândă competitive, cu o rată anuală de 3% pentru creditele în valută străină și 7% pentru cele în lei. Întreprinderile mici și mijlocii pot contracta credite investiționale pe o perioadă de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani. Programul mai prevede garantarea creditelor preferențiale în proporție de până la 40%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.