Circa 450 de copii, tineri și adulți au participat la Marea Dictare Națională, care s-a desfășurat în centrul Chișinăului, în contextul sărbătoririi Zilei Limbii Române. La deschiderea evenimentului au participat șefa statului Maia Sandu și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Textul care a fost dictat a fost un eseu câștigător în cadrul unui concurs și reflectă aspirațiile europene ale R. Moldova. Autoarea textului este Marina Borș de la Universitatea de Stat din Moldova.

Învingătorii Marii Dictări Naționale vor fi premiați la începutul lunii septembrie.

Textul eseului a fost dictat pentru participanți de Adriana Cazacu, secretar de stat al ministerului Educației. Iar subiectul acestuia este despre aspirațiile europene a Moldovei și în vremurile în care „granițele devin tot mai subțiri”, aderarea la UE „reprezintă un pas către un viitor pașnic și armonios.”

„R. Moldova trebuie să devină parte integrantă a UE, aspirație care ar putea transforma nu doar destinul acestei țări, ci și sufletele noastre”, este ultima frază a dictării.

La concursul de eseuri „De ce Republica Moldova trebuie să fie parte a UE” au ajuns 65 de lucrări. Autorii câtorva dintre cele mai bune au fost premiați astăzi, până la începerea dictării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.