De Ziua Națională a R. Moldova, președinta Maia Sandu a rostit un discurs în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde a avut loc o ceremonie dedicată Zilei Independenței.

Șefa statului a elogiat parcursul istoric, aportul și contribuția cetățenilor la ceea ce este acum R. Moldova. Maia Sandu a remarcat că, în toți anii de Independență, moldovenii au rămas uniți pentru a proteja ce au mai scump – „familiile, neamul, libertatea.”

„Istoria țării noastre este una a rezistenței”, a spus Mia Sandu.

Președinta a mai spus că în R. Moldova „mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca moldovenii să trăiască bine” și că există încă persoane „care vor să ne țină legați de un trecut al dezamăgirilor, blocați în sărăcie.”

În discursul său, Maia Sandu s-a referit și la planurile de integrare a R. Moldova în UE.

„Ce facem noi azi va duce Moldova înainte – în familia europeană, unde țara noastră va fi liberă să-și clădească destinul și să-și păstreze cultura și tradițiile. Unde va fi suficient de puternică, încât să ofere o viață bună cetățenilor ei”, a declarat Maia Sandu.

Președintele R. Moldova a spus că „acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în UE”, unde, potrivit șefei statului, pacea și independența vor fi protejate, iar oamenii vor avea șansa să trăiască mai bine.

Președinta Maia Sandu a chemat cetățenii la unitate pe această cale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.