Simbolul etichetei ecologice a fost înregistrat la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. Astfel, produsele și serviciile conforme criteriilor primare de mediu vor fi mai ușor de identificat, facilitând implementarea celor mai bune practici pentru protecția mediului și a sănătății publice, precum și reciclarea produselor.

Ministerul Mediului menționează că eticheta ecologică este un simbol grafic aplicat pe produs, ambalaj, într-o broșură sau în alt document informativ, care însoțește produsul/serviciul şi care oferă informațiile necesare ce vizează criteriile de acordare a etichetei ecologice produselor și serviciilor pe piață.

Sistemul de etichetă ecologică este voluntar și va fi acordată unor grupuri de produse – de la domenii majore de producție până la servicii de cazare turistică. Acest sistem își propune să promoveze protecției mediului și reducerea impactului produselor sau serviciilor asupra mediului.

Pentru aplicarea etichetei ecologice, Ministerul Mediului urmează să elaboreze cadrul normativ privind însemnele etichetei ecologice și cerințele privind utilizarea etichetei ecologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.