Este vorba de cinci locuințe sociale asistate – câte una în fiecare sector al Capitalei. Acestea au fost create în rezultatul semnării Memorandumului de Înțelegere între Chișinău și UNICEF Moldova.

Cele cinci locuințe sociale asistate vor presta servicii specializate tinerilor rămaşi fără ocrotire părintească, inclusiv refugiaţi, cu vârstele cuprinse între 16 la 21 de ani, care nu se mai bucură de serviciile sistemului de îngrijire.

Cu suportul UNICEF Moldova, pe perioada aflării în serviciu, 24 de tineri și tinerele, care vin din sistemul de protecție din Chișinău vor beneficia de asigurare cu spațiu modern de găzduire temporară; asigurarea alimentației zilnice prin deținerea cardurilor alimentare gratuite; servicii ale specialiștilor calificați în organizarea diverselor activități de socializare pentru diminuarea traumelor.

În plus, tinerii vor primi câte un voucher în valoare de 8.000 de lei cu care îşi vom putea cumpăra haine şi încălţăminte.

Într-un spațiu de găzduire pot fi plasați până la șase tineri.

Primăria Chişinău îşi propune să susţină tinerii aflați în situații de risc, să le creeze un mediu prietenos și incluziv, oferindu-le şansa la o viaţă mai bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.