Cinci universități din Moldova au obținut acreditări de nivel european

0

Cinci universități din Moldova au fost acreditate la nivel european, fapt care permite recunoașterea și compatibilizarea diplomelor eliberate de acestea în țările Uniunii Europene, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Acreditarea a fost acordată pe un termen de cinci ani Universității de Stat din Moldova, Academiei de Studii Economice din Moldova, Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În 2019, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a obținut acreditare internațională din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating din Astana, Kazahstan (IAAR).

Acreditarea celor cinci universități a fost făcută de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), fiind precedată de autoevaluarea și  evaluarea calității instituțiilor. Pregătirile pentru procesul respectiv a durat mai bine de doi ani și a fost parte a proiectului ERASMUS+, QFORTE, cofinanțat de Comisia Europeană.

Pentru a obține acreditarea, instituțiile de învățământ superior din țara noastră au elaborat și aprobat strategii instituționale de asigurare a calității, și-au consolidat departamentele de calitate. ARACIS a organizat și formări pentru cadrele didactice din departamentele de asigurare a calității instituționale, pentru a le acorda suport în elaborarea rapoartelor de autoevaluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.