Drumul de acces cu o lungime de 650 de metri către lacul Beleu din Slobozia Mare, raionul Cahul, a fost inaugurat. Lucrările de construcție s-au desfășurat în perioada iunie 2022 – august 2023.

Proiectul de infrastructură în valoare de 283.000 de euro a presupus reabilitarea cu acoperire asfaltică a drumului de acces, construcția a 487 m. p. de trotuar pentru pietoni.

Adițional, primăria Slobozia Mare a asigurat din bugetul public amenajarea unei parcări auto de 1.300 de metri pătrați, instalarea unui WC public, a patru stâlpi de iluminat nocturn și instalarea indicatoarelor de ghidare.

Porțiunea de drum renovată contribuie la sporirea dezvoltării economice și atractivității turistice a regiunii, lacul Beleu fiind parte a Rezervaţiei Biosferei „Prutul de Jos”, inclusă în rețeaua mondială a UNESCO în anul 2018.

Foto: PUND Moldova
Foto: PUND Moldova

Reabilitarea drumului a fost posibilă grație sprijinului financiar al Uniunii Europene, oferit prin intermediul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mil.  de euro, este finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.