O nouă instruire cu membrii echipei locale a proiectului „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă” s-a desfășurat, recent, în incinta Primăriei com. Taxobeni, raionul Fălești.

Aceasta s-a axat pe organizarea campaniilor de informare și sensibilizare a cetățenilor din comuna Taxobeni. Discuții interesante au avut loc despre importanța informării și comunicării cu cetățenii pentru a-i implica în procesele de dezvoltare comunitară, bugetare participativă și de bună guvernare.

Ludmila Nichiforov a vorbit despre particularitățile evidenței financiare și contabile la implementarea proiectelor, pregătirea rapoartelor și dosarelor, a făcut recomandări privind activitatea contabilă.

„Astfel de instruiri vor mai fi organizate în primăriile Fălești și Albinețul Vechi”, a spus Victor Cimpoieș, directorul executiv al Asociației „Cutezătorul” din Fălești, organizatorul activității de instruire.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului „Împreună pentru buna guvernare și bugetare participativă”, implementat de Asociația „Cutezătorul” în parteneriat cu Consiliul raional Falesti, primăriile comunelor Albinețul Vechi, Taxobeni și or. Fălești. Aceasta a avut loc în cadrul Proiectului EU4Accountability – Societatea civilă împuternicită pentru o mai mare responsabilitate socială în Moldova. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu format din trei organizații: Parteneriatul European pentru Democrație, ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală și organizația cehă People in Need.

Sergiu Onofrei,
corespondent comunitar în raionul Fălești

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.