duminică, decembrie 3, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Recensământul de probă al populației va începe luna aceasta

Acasă Articole Altele Recensământul de probă al populației va începe luna aceasta

Recensământul de probă al populației și locuințelor va avea loc în perioada 28 august – 10 octombrie anul curent. Aceasta este o activitate statistică de amploare care se desfășoară o dată la 10 ani, fiind parte a rundelor mondiale de recensăminte, realizate în conformitate cu recomandările internaționale. Pentru acest exercițiu, din bugetul de stat au fost alocați 329 de milioane de lei. Mai mult de jumătate din acești bani sunt destinați pentru salarizarea recenzorilor.

Recensământul de probă reprezintă o etapă obligatorie de pregătire a unui recensământ planificat, având scopul de a testa și instrumentele de colectare a datelor și diverse aspecte privind modul de organizare a recenzării.

Totodată, acesta va asigura o calitate mai înaltă a informațiilor colectate și va ajuta la înțelegerea mai bună a provocărilor și obstacolelor posibile în desfășurarea cu succes a recensământului planificat pentru anul viitor, a precizat pentru Radio Moldova șefa Direcției recensăminte a Biroului Național de Statistică, Valentina Istrati.

„Scopul recensământului de probă este de a testa chestionarele de recensământ, instrumentele de colectare a datelor, în special aplicația de colectare a datelor, și diferite aspecte privind modul de organizare a recenzării în teren. Recensământul de probă de asemenea ajută la înțelegerea mai bună a provocărilor și obstacolelor posibile în desfășurarea cu succes a recensământului din anul viitor. La toate recensămintele care au fost efectuate pe teritoriul Republicii Moldova mai întâi se desfășoară un recensământ de probă. Ultimul a avut loc în aprilie 2013 și a fost o pregătire pentru recensământul populației și locuințelor din anul 2014”, a declarat Valentina Istrati.

Precizăm că Recensământul de probă se va desfășura în 11 localități din țară. În procesul de colectare a datelor vor fi implicați 121 de recenzori și 22 de supervizori.

Comisia Națională pentru recensământul populației și locuințelor precizează că informațiile oferite de către persoanele recenzate sunt strict confidențiale și protejate conform legislației în vigoare. Acestea nu vor fi divulgate nimănui, fiind utilizate doar în scopuri statistice pentru elaborarea și diseminarea rezultatelor recensământului în formă de date statistice generalizate, fără a fi posibilă identificarea persoanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -