miercuri, noiembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maidanezi agresivi creează panică în municipiul Soroca

Acasă Articole Altele Maidanezi agresivi creează panică în municipiul Soroca

Municipiul Soroca se confruntă cu o problemă crescândă a câinilor maidanezi, care își fac tot mai mult simțită prezența în ultimul timp. Acești câini vagabonzi au devenit o amenințare reală pentru comunitate, atacând copiii în timp ce se joacă în terenurile de joacă sau persoanele în etate care își duc liniștit viețile de zi cu zi. Autoritățile municipale au elaborat acum un an un plan ambițios de sterilizare a câinilor.

Localnicii sunt profund îngrijorați de numărul tot mai mare de incidente în care câinii maidanezi au atacat oameni nevinovați. În timp ce copiii ar trebui să se bucure de joc și distracție, aceștia trebuie să se ferească de potențiale pericole aduse de acești câini agresivi. De asemenea, adulții resimt o anxietate constantă în timpul plimbărilor lor pe stradă, fără a ști când ar putea deveni ținta unui atac canin, transmite moldova1.md.

Respectiva problemă a fost subiectul mai multor mărturii ale localnicilor, care au suferit deja din cauza agresiunii câinilor maidanezi. Un cetățean a împărtășit experiența sa: „Am fost martorul unui caz în care un câine a mușcat o femeie din mahala. Am reușit să-i acordăm primul ajutor, am chemat salvarea, care a trebuit să o interneze. Este crucial să se ia măsuri serioase pentru a rezolva această problemă, deoarece niciun părinte nu ar trebui să trăiască cu frica ca propriul lor copil să fie atacat de câini pe stradă.”

Chiar și cu eforturile administrației municipale de a implementa un plan de sterilizare, problema persistă. Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca, a subliniat importanța sterilizării ca o modalitate eficientă de control asupra populației de câini fără stăpân. „Câinii fără adăpost sunt o problemă nerezolvată, dar urmează să fie tratată cu seriozitate. Numărul acestora crește zilnic, în mare parte din cauza abandonului sau descărcării lor din localitățile învecinate. Sterilizarea este cheia pentru a reglementa această problemă și am depus deja un an de muncă în această direcție”, a declarat Pilipețchi.

În timp ce administrația municipală a început eforturile pentru a controla populația de câini maidanezi prin sterilizare, s-a întâmpinat o serie de provocări. Construcția unui azil pentru animale a fost inițiată, dar din cauza lipsei de fonduri, proiectul a stagnat. Cu toate acestea, primarul a promis că în perioada următoare se va pune accentul pe implementarea unui proiect, în speranța că acesta va contribui semnificativ la gestionarea problemei maidanezilor în municipiul Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -