30 de copii și tineri din localitatea Cotiujenii Mari, refugiați și Diaspora cu vârste cuprinse între 8-16 ani participă în aceste zile în cadrul taberei locale cu tematica „Eu vara nu dorm”.

Timp de o săptămână, participanții la tabără au parte de un program complex cu activități recreative și schimb de experiență.

Copiii sunt implicată într-o multitudine de jocuri de echipă, excursii, mici ateliere de creație, toate fiind amenajate într-un cadru prietenos în aer liber, în incinta Școlii de muzică „Gheorghe Urschi” din localitate.

Alături de copii sunt cinci juniori din localitate, care îi ajută să-și dezvolte spiritul de echipă, imaginația și creativitatea.

„Îmi place la tabără pentru că avem parte de jocuri distractive, legăm prietenii noi și învățăm lucruri interesante datorită activităților organizate. „Vânătoarea de comori” este jocul creativ la care m-am distrat cel mai mult”, a spus Ariana Lazări din Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești.

În perioada 15 iulie-25 august, în 15 localități din R. Moldova sunt organizate 15 tabere de vară, o inițiativă a Alianței Asociațiilor de Băștinași. Se așteaptă că la acestea vor participa peste 250 de copii de acasă, diasporă și refugiați. Suportul taberelor este asigurat de Guvernul Japoniei și PNUD Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.