Bugetul programului „Abordarea impactului crizei energetice în R. Moldova” a fost suplimentat cu trei milioane de euro. Fondurile au fost alocate pentru derularea a două inițiative-pilot care vizează promovarea practicilor și tehnologiilor de economisire a energiei, în special în cadrul gospodăriilor vulnerabile.

Este vorba de programele „Rabla electrocasnice”, de înlocuire a aparatelor vechi ineficiente energetic și „Casa verde”, care va sprijini peste 70 de case de copii de tip familial în realizarea măsurilor de eficiență energetică și instalare a cazanelor pe biomasă și panourilor fotovoltaice, anunță PNUD Moldova.

Suplimentarea bugetului va permite creșterea numărului de beneficiari ai celor două programe. Astfel, Programul „Rabla electrocasnice” își propune acum să ajungă la până la 50.000 de gospodării, în timp ce programul „Casa verde” vizează până la 250 de gospodării.

Buget total al programul „Abordarea impactului crizei energetice în R. Moldova”, implementat de PNUD, este de 13 milioane de euro și este alocat de Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.