Foto: Delegația UE în RM

Centrul de Consultanță în Afaceri Cărpineni a fost lansat în cadrul unui proiect de dezvoltare economică durabilă incluzivă, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului „Primarii pentru creștere economică.”

Proiectul este implementat de primăria Cărpineni și Asociația „Cutezătorul”. La ceremonia de deschidere a Centrului a participat și ambasadorul european Jānis Mažeiks.

În cadrul Centrului de consultanță în afaceri din Cărpineni, vor fi prestate servicii de consultanță pentru mediul de afaceri local și regional în domenii de contabilitate, resurse umane, programe de finanțare, dreptul muncii, promovare și altele.

Serviciile Centrului vor stimula lansarea de noi afaceri prin susținerea și facilitarea accesului la resurse financiare, investitori, furnizori de servicii și parteneri.

Până la deschiderea Centrului, grație asistenței UE, 35 de antreprenori locali au beneficiat de instruire pentru consolidarea capacităților antreprenoriale, peste o sută de angajați ai companiilor din regiune au fost instruiți privind sporirea culturii antreprenoriale, iar peste 30 de tinerii au urmat cursuri de instruire și activități care stimulează dezvoltarea spiritului antreprenorial. De asemenea, a fost creat brandul local și un cluster antreprenorial, cu scopul promovării produselor locale și atragerii investițiilor.

Valoarea totală a proiectului, care va continua să fie implementat în acest an, este de circa 278 de mii de euro, dintre care 239 de mii de euro reprezintă contribuţia UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.