Universitățile din Moldova au început admiterea pentru anul de studii 2023-2024, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

În acest an de studii, instituțiile propun, în total, candidaților la studii 8704 locuri bugetare, pentru studii de licență, master, rezidențiat și secundariat clinic.

Din numărul total de locuri bugetare la licență și master, fiecare al patrulea va fi acordat pentru domeniul Științe ale educației (2.079 de locuri), alte 1.654 de locuri vor fi repartizate pentru candidații care vor alege să studieze la Inginerie și activități inginerești, Tehnologii de fabricație și Arhitectură și construcții.

Pentru domeniul Tehnologii ale informației și comunicațiilor vor fi repartizate 904 locuri bugetare, pentru Sănătate – 937 (rezidențiat și secundariat); 276 de locuri cu finanțare bugetară urmează să fie repartizate domeniilor Științe agricole, Medicină veterinară și Științe ale mediului, iar alte 2.864 de locuri bugetare vor fi distribuite pentru candidații la studii la alte specialități.

În cadrul contractelor bilaterale încheiate cu diferite țări, sunt oferite 106 de locuri bugetare pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, prioritate acordându-le cetățenilor Ucrainei.

În premieră, sesiunea de admitere din 2023 aduce trei specialități noi, aprobate de Guvern: Știința datelor, Tehnologii digitale în fabricație, Agrobusiness și dezvoltare rurală.

Depunerea dosarelor de concurs se va desfășura în perioada 24-31 iulie, rezultatele intermediare urmând să fie anunțate pe data de 1 august. Candidații vor putea depune actele în original între 2 și 4 august, conform unui orar stabilit de fiecare instituție în parte.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi anunțate pe 7 august a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.