13 mil. de lei este bugetul total al Programului de Granturi pentru Promovarea Exportului Vinului Moldovei (WESA), lansat la Chișinău.

Circa 40 de reprezentanți ai vinăriilor din Moldova au participat la eveniment.

Programul de granturi urmărește să sporească vânzărilor și exporturilor; să susțină prezența globale a vinurilor prin marketing, promovare și comunicare.

Exportatorii de vinuri din Moldova pot accesa granturi de până la 1 milion de lei per companie, în funcție de categoria afacerii. Se estimează ca aproximativ 20 de companii vor beneficia de sprijin financiar nerambursabil prin intermediul acestui program.

„USAID își menține angajamentul ferm de a sprijini sectorul vitivinicol din Moldova. Prin aceste 13 mil. de lei oferite în cadrul noului program de granturi, ne propunem să stimulăm dezvoltarea industriei, să poziționăm vinurile moldovenești ca produse recunoscute la nivel mondial”, a menționat John Riordan, șef interimar al Misiunii USAID Moldova.

Programul de granturi se va încheia la 30 noiembrie 2023, iar dosarele de finanțare vor fi depuse în trei etape: Etapa 1: Până la 31 iulie 2023, ora 17:00; Etapa 2: Până la 29 septembrie 2023, ora 17:00; Etapa 3: Până la 30 noiembrie 2023, ora 17:00.

Mai multe detalii despre obținerea granturilor – aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.