Aflat, recent, în vizită de lucru în raionul Rezina, premierul Dorin Recean a vizitat și Centrul social pentru copii „Vent D’Est”, din satul Horodiște, creat de cetățeanul francez Thierry Ernst în clădirea unei foste școli din localitate și unde a aflat povestea „francezului îndrăgostit de Moldova”.

Pentru prima dată, Thierry a vizitat țara noastră acum, 30 de ani, dar deja de 12 ani s-a stabilit definitiv cu traiul la Horodiște. El a deschis fabrica „Fromage – fabricat în Moldova” și produce cașcaval după  rețete franceze tradiționale.

Pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale familiilor dezavantajate și a dezvolta spiritul antreprenorial social în localitate, Thierry cumpără lapte de la oamenii din sat la un preț mai mare decât cel de piață.

Antreprenorul francez desfășoară mai multe proiecte comunitare și de ajutor umanitar în localitate. Și-a propus să renoveze și câteva case abandonate din sat pentru a le transforma în pensiuni turistice.

„Istoria lui Thierry este una inspirațională: un francez îndrăgostit de Moldova care sprijină comunitatea locală, promovează produsele tradiționale și artizanale, evidențiază frumusețea țării și stimulează spiritul antreprenorial al localnicilor. Acesta demonstrează că Moldova oferă numeroase oportunități, inclusiv pentru străinii care au descoperit țara noastră”, a menționat premierul Dorin Recean.

Săptămânal, Thierry Ernst prelucrează circa 500 de litri de lapte și produce mai multe tipuri de cașcaval, dar și gemuri, pe care le vinde la târgurile din Chișinău, la festivaluri și expoziții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.