Noua grădiniță din orășelul Sîngera are o capacitate de 320 de locuri, iar activitatea educațională va fi organizată în 14 grupe, anunță Primăria Chișinău.

În ultimii trei ani, investiția Primăriei Chișinău în acest proiect a fost de peste 20 de mil. de lei, iar a Primăriei Sîngera – de aproximativ 11,7 mil. de lei. Numai în acest an, investițiile Primăriei Capitalei s-au ridicat la peste 6 milioane de lei, iar ale primăriei locale – de circa 870 de mii de lei.

La construcția grădiniței s-a ținut cont de cele mai înalte standarde de calitate. Pentru acoperirea podelelor din grupe a fost folosit linoleumul medical, care are capacități antibacteriene și antifungice. În fiecare din cele 14 grupe au fost amenajate blocuri sanitare dotate cu utilaj modern și confortabil pentru copii.

Grădinița va dispune de o sală sportivă și festivă, unde pentru preșcolari vor fi organizate activitățile de dezvoltare-educare.

În încăpere a fost montat un sistem de ventilare performant. Grădinița va dispune de propria spălătorie și uscătorie, unde vor fi montate echipamente moderne și economicoase.

În complex a fost construită și o cazangerie separată, dotată cu o centrală pentru generarea căldurii și două boilere cu o capacitate totală de două tone de apă.

În perioada anilor 2020-2022, Primăria Chișinău a investit în proiectele de construcție, extindere și reparație a grădinițelor din suburbii peste 56 de mil. de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.