În R. Moldova urmează să fie construite trei licee clasice, reabilitate 15 școli și 15 grădinițe, alte câte sute de școli urmând să fie dotate cu echipament IT, iar profesorii și managerii școlari vor beneficia de programe moderne de formare continuă, dar și de formări în utilizarea și întreținerea echipamentelor IT.

Investiția care se cifrează la 60 mil. USD, fonduri alocate de partenerii străini în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității educației”. Proiectul va fi implementat în perioada 2023-2029.

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Moldova și Banca Mondială în valoare de 40 de milioane de dolari, dar și trei granturi de circa 20 de milioane de dolari – finanțare externă, a fost examinat în Parlament.

Suma investițiilor pentru construcția fiecărui liceu este de circa 5,3 mil. USD, iar costul echipamentului pentru dotări va constitui 700.000 USD.

Pentru reabilitarea celor 15 școli vor fi investite aproximativ 9 mil. USD, iar suma pentru reparația a 15 grădinițe constituie 2,3 mil. USD.

Circa 120 de școli vor beneficia de granturi în valoare a câte 36 de mii de euro pentru formări, materiale didactice, preluarea de bune practici și experiențe, pentru sprijinirea metodelor inovative în procesul de predare. Pentru dotarea a 200 de instituții de învățământ cu echipamente necesare în procesul de studii vor fi alocate circa 2,8 mil. USD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.