Este vorba despre extinderea „Centrului de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”, aceasta reprezentând o inițiativă care are drept scop prevenirea separării copilului de familie, marginalizarea și excluderea socială.

Centrul oferă suport și soluții pentru incluziunea educațională și socială a copiilor în această categorie de vârstă.

Extinderea serviciului a implicat adăugarea a 60 de locuri, renovarea și dotarea completă a clădirii pentru a crea condiții optime pentru dezvoltarea copiilor.

Centrul este frecventat acum de 21 de copii, iar alte 100 de solicitări din partea părinților sunt în proces de examinare, micuții fiind încadrați pe etape în serviciul social.

Centrul de zi dispune de un complex de servicii pentru copiii aflați în plasament, copii rămași fără ocrotire părintească sau cei din plasamentul de urgență, oferă de asemenea servicii medico-sociale, de recuperare.

În cadrul Centrului activează serviciul social Respiro pentru copiii cu dizabilități severe, unde părinții aduc copiii pentru a beneficia de serviciul de recuperare. Este un complex ce oferă mai multe tipuri de servicii care asigură dezvoltarea armonioasă a copilului.

Serviciul social este dezvoltat urmare a semnării Memorandumului de înțelegere între municipiul Chișinău și UNICEF Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.