În luna iunie, echipa „Web Fox” de la Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul a reușit să obțină locul întâi la categoria Web Development în cadrul concursului „Tekwill Junior Ambassadors”.

Competiția, considerată cea mai mare din țară dedicată tehnologiei pentru elevii de gimnaziu și liceu, a atras un număr record de participanți în acest an – 2.500 de elevi din 333 de instituții de învățământ.

Coordonată de profesorul Gheorghe Pădure, echipa „Web Fox” a fost formată în septembrie 2022, când doi dintre elevii anului III, Aurica Apareci și Savelie Babaianu, au manifestat un interes deosebit pentru programare.

Impresionat de potențialul lor, profesorul Gheorghe Pădure le-a propus să formeze o echipă și să participe la concurs.

Gheorghe Pădure este încântat de performanța obținută împreună cu elevii săi în concursul „Tekwill Junior Ambassadors”. El consideră că această experiență va avea un impact pozitiv asupra viitorului lor profesional. Elevii au învățat să lucreze în echipă și au dezvoltat un produs de la planificare până la lansare. Câștigarea acestui concurs le va adăuga valoare profesională, facilitându-le angajarea în companii.

Competiția „Tekwill Junior Ambassadors” este un eveniment important pentru tinerii din Moldova. Aceasta le oferă oportunitatea de a-și demonstra abilitățile în domeniul IT și de a dezvolta proiecte cu impact social și economic. „Tekwill Junior Ambassadors” este organizat de EU4Moldova: Startup City Cahul și „Tekwill în Fiecare Școală”, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul partenerilor externi de dezvoltare UE și Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.