Ziua de 4 iulie a fost decretată de președinta Maia Sandu ca zi de doliu național, în semn de comemorare a celor două victime de la Aeroportul Internațional Chișinău. Acestea au fost decorate post-mortem, potrivit unui decret prezidențial.

În această zi de doliul vor fi comemorați Serghei Muntean și Igor Ciofu, cei doi bărbați care au murit în tragicul incident de pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie. Ziua de doliu a fost decretată în semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor.

La 4 iulie, în toate localităţile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare moldovenești de peste hotare, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.o

Ttodată, președinta Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia „Meritul Militar” locotenent-colonelului în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Igor Ciofu, și agentului-șef adjunct al Poliției de Frontieră al MAI, Serghei Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.