Guvernul s-a angajat să realizeze 20 de acțiuni din planul de integrare al Maiei Sandu

0

Planul Național „Moldova Europeană”, anunțat de președinta Maia Sandu, va fi implementat de Executiv prin realizarea celor 20 de acțiuni prioritate prezentate de prim-ministrul Dorin Recean. Obiectivul principal al planului este aderarea țării noastre la UE până în anul 2030.

Executivul își propune să modernizeze infrastructura, spitalele, să sporească exporturile pe piața UE, să reformeze sistemul de asistență socială, să elimine corupția din instituțiile de stat, să confiște averile dobândite ilegal, să extindă suprafețele împădurite, să îmbunătățească serviciile pentru diasporă și să crească economia.

Premierul Dorin Recean a spus într-un briefing de presă că, printre cele 20 de acțiuni, sunt și priorități necesare pentru securizarea frontierelor țării și consolidarea capacității instituțiilor de a face față amenințărilor hibride.

Iar planul pentru modernizarea infrastructurii presupune creșterea investițiilor în drumuri, în poduri rutiere și în domeniul feroviar. În ceea ce privește justiția, Guvernul se va concentra pe promovarea judecătorilor și procurorilor integri și profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.