Ion Bulgac este candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB).

Decizia a fost luată duminică de Consiliul Național Politic. Forul a mai stabilit ca prioritate lansarea unui proiect liberal pentru Chișinău, care va pune accentul pe mobilizarea și susținerea tinerilor în procesul decizional, susținerea unei campanii competente de transformare a Chișinăului într-un oraș administrat cu mult mai multă grijă pentru cetățenii săi.

„Lansăm astăzi o ofertă pentru o generație care de 30 ani așteaptă ceva. O generație care nu a avut niciodată candidatul ei, o generație care a fost mereu neglijată pentru că ea „nu votează”, a spus candidatul CUB la briefingul de presă de după eveniment.

Ion Bulgac este licențiat în Drept la Universitatea de Stat din Moldova, iar în ultimii patru ani a activat în câteva companii private specializate în agricultură competitivă. Din 2022, Ion Bulgac activează în sectorul privat al noilor tehnologii din Moldova.

Recent, partidul de la guvernare PAS l-a desemnat pe Lilian Carp, candidat la fotoliul de primar al Capitalei, iar Liga Orașelor și Comunelor pe activistul civic Mihail Bagas. Ceva mai devreme, actualul primar al Chișinăului, Ion Ceban (MAN) și-a anunțat intenția de a candida pentru al doilea mandat. PSRM a anunțat că urmează să-și anunțe în curând candidatul său.

Alegerile locale generale vor avea loc în R. Moldova la finele lunii octombrie sau în prima duminică a lunii noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.